Gisle Hannemyr; Gunnar Liestøl; Marika Lũders; Terje Rasmussen
Bestill den fra Bokkilden.

Utgiver: Universitetsforlaget
Utgitt: 2015
Omslag: Heftet
Sider: 214
Språk: Bokmål
Pris: kr. 399
Med litteraturliste og register.
ISBN 978-82-15-02502-5

Internett og digitale medier har blitt selvfølgelige i hverdagen. Denne boken forteller hvor de digitale mediene kommer fra, om teknikken som gjør dem mulige og hvordan de anvendes. Den gir innsikt i sentrale debatter om nettets utfordringer, som spørsmål rundt opphavsrett og personvern.

Forfatterne gir en bred og tverrfaglig innføring i de digitale medienes uttrykk, særtrekk og ikke minst, hvordan de spiller sammen med kultur, politikk og hverdagsliv.

Her er viktig innsikt for studenter i alle fag hvor digitale medier har en relevant plass, og for alle som er nysgjerrige på mediene som opptar så mye av vår tid. Boken er utstyrt med en forklarende ordliste.

Om forfatterene

Gisle Hannemyr (f. 1953) er universiterslektor knyttet til Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo. Hans interesserer seg særlig for teknologi og samfunn, opphavsrett, personvern, datasikkerhet og informasjonsarkitektur. Hannemyr har motatt Rosing-akademiets hederspris for sitt arbeid med å gjøre Internett kjent for folk flest.

Gunnar Liestøl (f. 1957) er dr. philos. i medievitenskap og professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han forsker og underviser i digitale medier og har publisert en rekke fagbøker og -artikler, i tillegg til digitale produksjoner.

Marika Lüders (f. 1975) er seniorforsker ved SINTEF IKT i Oslo.

Terje Rasmussen (f. 1957) er professor i medievitenskap ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Han er utdannet sosiolog og er står bak en rekke fagbøker.

Digitale medier: Omslaget